Drama Tentang Hati 2, Episod 6 - sikuel dari episod musim pertama, bersiaran 3 hari setiap Selasa hingga Khamis jam 9 malam di TV2. Sinopsis ringkas, kesinambungan drama berkisar tentang watak Zakuan yang berkahwin dengan Azeya secara rahsia kemudian dikahwinkan pula oleh keluarganya dengan Shireen.


Drama Tentang Hati 2 – Episod 6

Meskipun sukar Azeya terpaksa menerima keputusan suami dan keluarga mentuanya itu. Namun ternyata janjinya mahu bertindak adil kepada Azeya hanya sia-sia dan tidak dikotakan.Drama ini mengisahkan tentang liku-liku perjalanan hidup yang dilalui oleh seorang wanita bernama Puteri Nur Umairah Dato Amir.

Puteri sulung kepada seorang jutawan dan usahawan terkenal iaitu Dato’ Amir yang juga pemilik syarikat perkapalan terkemuka negara, Garuda Global.

Ibunya Datin Sumaiyyah meninggal dunia ketika melahirkan adiknya, Puteri Nur Sabrina. Umairah dan Sabrina dibesarkan oleh papa mereka, Dato’ Amir dan pembantu rumah mereka yang dikenali sebagai Tokma.

Perlakuan dan sifat Umairah dan Sabrina ketara berbeza. Umairah gadis yang lemah lembut dan bersopan santun serta penyabar. Manakala Sabrina pula kasar perlakuannya, suka memberontak dan lebih agresif. Namun dia sangat rapat dan sayangkan kakaknya.

EPISOD LAIN: KLIK SINI

KOMEN ANDA: